Hirdetés

Brutális szélviharra, esőre és hóra számíthatunk - minden vármegyére kiadták a riasztást

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Brutális időjárás vár ránk a hétvégén, most jönnek a tél leghidegebb napjai.

Eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet. Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor. Az északnyugati szél szinte országszerte viharos, helyenként erősen viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hozzátették, hogy szombat estére döntően derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Az északi szél lassanként mérséklődik, hajnaltól élénk szél még nagy területen várható, de erős széllökések már csak kevés helyen lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között alakul, de szélvédett északi völgyekben hidegebb is lehet.

Fotó: met.hu

A meteorológusok az ország 5 vármegyéjére (Somogy, Veszprém, Fejér, Zala és Baranya) harmadfokú figyelmeztetést adtak ki az erős, viharos erejű széllökések miatt, melyek akár a 110 km/h is elérhetik. 8 vármegyére másodfokú riasztást adtak ki, míg 6 vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt.

Emellett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékben elsőfokú figyelmeztetést adtak ki esetleges hófúvások miatt, zivatarok miatt pedig 6 dél-dunántúli vármegyében adtak ki elsőfokú riasztást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés