Hirdetés

Kiadták a riasztást: Térképen mutatjuk, hol fog ránk szakadni az ég

Nap Híre portré Nap Híre

Végre lehűl kicsit a levegő.

Csütörtökön a délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, valamint a köd és párafoltok is fokozatosan feloszlanak, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Elsősorban az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján van nagyobb esély záporra, zivatarra. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik, továbbá zivatarok környezetében lehet még átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható. Késő estére 19, 26 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint ma is számíthatunk zivatarokra, főként az északkeleti, kisebb eséllyel a nyugati tájakon. A zivatarok környezetében főként északkeleten lokálisan előfordulhatnak heves kísérőjelenségek. A heves zivatarokat viharos széllökés (60-80 km/h, helyenként akár 90 km/h), jégeső (jellemzően 1-2 cm átmérőjű) és intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 10-20 mm) kísérheti.

Ezekben a vármegyékben szakadhat le az ég
Ezekben a vármegyékben szakadhat le az ég

Van, ahol ma is meleg lesz

Hivatkozás másolása

Tovább mérséklődik a meleg, de a Kisalföldön, valamint a délkeleti megyékben még 25 fok közelében, vagy kevéssel afelett alakul a középhőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés