Hirdetés

Ma sem ússzuk meg: eső és havazás váltja egymást, és brutális szél lesz

Garai Kitti portré Garai Kitti

A veszélyjelzésben azt írták, pénteken az Alföldön és északkeleten eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, azonban síkvidéken nem valószínű megmaradó hó, legfeljebb az esti órákban Borsodban alakulhat ki vékony hólepel, majd csökken a csapadékhajlam. Kiemelten a Zempléni-hegység, illetve esetleg a Bükk, Aggteleki-karszt magasabban fekvő részein ugyanakkor lepel - 10 cm friss hó is összejöhet. A péntek délutáni, esti órákban az északias szelet a Bodrogközben viharos (~ 60-70 km/h-s) széllökések is kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délutántól válhat helyenként szakadozottabbá a felhőzet. Délelőtt kelet, délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam. Emiatt főként a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó.

Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Estére helyenként szakadozottabbá válhat a felhőzet. Az éjszaka második felére az északi tájakon is gyengül, nagyrészt megszűnik a havazás, hószállingózás. 

Mint azt a Naphíre is megírta, a napokban olyan heves esőzések voltak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, hogy több mellékutat is lezártak a Sajó áradása miatt. Ahogy arról beszámoltunk, Putnok és Sajóvelezd közötti mellékutat szerda este, majd csütörtök hajnalban a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű utat is. A Putnok és Sajóvelezd közötti mellékútnak mintegy 1,5 kilométeres, a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű útnak pedig 1 kilométeres szakaszát zárták le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés