Hirdetés

Átalakíthatja az időjárás a hétvégi programokat - erre számíthatnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szebbik arcát mutatja az ősz a hétvégén, igazi kiránduló idő lesz, ám egy hidegfront is érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken, a reggeli órákban gyorsan feloszlik a köd és a rétegfelhőzet. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz felettünk. Csapadék nem várható.

A délkeleti, keleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 21, 22 fok körül alakul. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton több órára kisüt majd a nap, és akár 23 fok is lehet. Igazi őszi, kiránduló idő jön, estig meg is ússzuk csapadék nélkül. Azonban estétől az északnyugati megyékben helyenként már előfordulhat záporeső, esetleg egy-egy zivatar. 

A déli, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, majd estétől megélénkül, néhol megerősödhet az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 23 fok között alakul.

Vasárnap napközben elhagyja hazánkat a front, mögötte gomolyfelhők képződhetnek, emellett pedig többórás napsütésre is számíthatunk. Délnyugaton maradhatnak fátyolfelhők. Reggelig elszórtan, nappal csak elvétve valószínű zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés