Hirdetés

Váratlan fordulatot vesz az időjárás, de nem sokáig örülhetünk

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az esős idő után már látni lehet, hogy mikor ér ide ismét a havazás és a lehűlés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hazánk délnyugati felén vastagabb lesz a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet.

Délnyugaton kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg. A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz.

Szerdán többfelé napközben is megmaradhat a rétegfelhőzet, illetve számítani kell pára-, ködfoltokra is. Emellett helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A nap második felében vastagabb fátyolfelhőzet is ránk húzódhat. Számottevő csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban általában -5, +2, kora délután 1, 6 fokot mérhetünk.

Szerdára a tartós, sűrű köd miatt öt megyére adtak ki figyelmeztetést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés