Hirdetés

Nincs rá jobb szó: megőrült az időjárás, sorra dőltek meg a melegrekordok

Nap Híre portré Nap Híre

Három időjárási rekord is megdőlt szombaton - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták: szombaton Körösszakálon 28,1 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel új országos legmagasabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 28,0 fok volt, amelyet Adony állomáson mértek még 2019-ben.

Közleményük szerint a Szeged belterületén lévő meteorológiai állomáson hajnalban 20,6 fokig csökkent a hőmérséklet, ami új országos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekordot jelent. A korábbi rekord 16,0 fok volt, amelyet Balatonederics és Iklódbördőce állomásokon 2019-ben mértek.

Közölték azt is, hogy Budapesten, a ferihegyi meteorológiai állomáson hajnalban 16,2 fokig csökkent a hőmérséklet, amivel új fővárosi legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 15,0 fok volt, amelyet Budapest belterület állomáson 2019-ben rögzítettek - írja az MTI. 

Pénteken van, ahol 30 fokot mértek. A naphire.hu is beszámolt róla, hogy több helyen is megdőlt a melegrekord pénteken, Tiszaalpáron volt a legmelegebb, 30,3 Celsius-fokot regisztráltak délután.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés