Hirdetés

Mindjárt ideér a csapadékzóna, ránk szakad az ég

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ködösen indul a péntek, napközben a nap is kisüthet, estére pedig megérkezik az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északkeleti részeken marad a borult, párás idő, dél, délnyugat felé haladva viszont néhány órára kisüt a nap. Napközben már csak az északi részeken számíthatunk helyenként esőre, majd késő este északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik esővel. 

A délies szelet több helyen is élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti részeken 2, 5, míg az ország délnyugati felén 6 és 12 fok között alakul. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka folyamán a nyugati, délnyugati megyékben, illetve az ország középső tájain is tartós, sűrű köd képződésére lehet számítani. A meteorológusok kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a köd miatt. 

Azt írták: a látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak.

Milyen idő lesz karácsonykor?

Hivatkozás másolása

24-én is ködösen indul a nap, reggel csak helyenként hullhat csapadék, nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Karácsony első napján, vasárnap is köd lesz, de napközben többfelé lehetnek napos időszakok. Legfeljebb szitálás fordulhat elő, éjjel esetleg ónos szitálás. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Karácsony második napján nagyrészt erősen felhős, párás időre számíthatunk, helyenként tartósabban megmaradhat a köd. Főleg a Dunántúlon és a déli megyékben lehetnek napos körzetek, időszakok. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten hűvösebb, délnyugaton enyhébb idő is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés