Hirdetés

Pokoli időnk lesz ma: 39 fok után lecsap a vihar, térképen mutatjuk hol lesz a legdurvább

Nap Híre portré Nap Híre

Nem kegyelmez ma az időjárás, brutális meleg lesz, de van, ahol a vihar is lecsap. Térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főként az ország északi, északkeleti részein lehetnek elszórtan záporok, zivatarok, amelyeket akár felhőszakadás is kísérhet. Ugyanakkor kisebb eséllyel és számban máshol is kialakulhatnak ilyen csapadékgócok - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

A nyugatira, északnyugatira forduló szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható, de délkeleten egy-egy helyen 39 fok sem kizárt. Késő estére 22 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nagyon-nagyon meleg lesz ma is

Hivatkozás másolása

A meteorológusok a veszélyjelzésben a hőségre is figyelmeztetnek. Azt írták: ma a középső és déli megyékben általában 27, kiemelten a Dél-Alföldön 29, az ország más részein 25, 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Három vármegyére piros riasztást adtak ki a nagy meleg miatt. 

Ránk szakad az ég hétfőn

Hivatkozás másolása

Ma elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. A zivatarokhoz viharos széllökések (ált. 60-80 km/h), jégeső (jellemzően 1-2 cm), helyenként felhőszakadás (> 25-30 mm) is társulhat. Az északkeleti tájakon késő délutántól - nagyobb bizonytalanság mellett - heves zivatar előfordulására is van esély nagyobb méretű (> 2-3 cm) jég és károkozó szélroham (> 90 km/h) kíséretében.

Felhőszakadás veszélye miatt öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés