Hirdetés

Jön a fordulat az időjárásban: erre készüljön

Garai Kitti portré Garai Kitti

A hétvégén jön a fordulat az időjárásban, ugyanis kicsit enyhül majd az időjárásunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nélkül. Az ország északi felében időnként megélénkül a nyugatias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére -8, 0 fok közé hűl le a levegő.

Túlnyomóan derült idővel indul az éjszaka, majd az éjféli órák körül fátyolfelhők érkeznek észak felől, amelyek felhőtakaró hajnalra meg is vastagszik, de ebből csapadék kialakulása nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Hivatkozás másolása

A hétvégén jön a fordulat az időjárásban, ugyanis kicsit enyhül majd az időjárásunk.

Szombaton változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, majd a késő délutáni, esti óráktól észak felől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet és elszórtan előfordulhat eső, főleg a hegyekben, illetve északkeleten, keleten vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délután 4, 9 fokra valószínű.

Éjjel jobbára erősen felhős lesz az ég. Vasárnap napközben felhőátvonulásokra számíthatunk. Reggelig, délelőttig elszórtan előfordulhat kisebb eső, de főleg a hegyekben és északkeleten, keleten vegyes halmazállapot is lehet. Délutántól számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +3 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés