Hirdetés

Hétvégére megint elromlik az idő

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szerencsére egyre melegebb lesz, de jön egy kis eső, ami elronthatja a hétvégénket. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken megnövekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időben lesz részünk, csak kisebb szakadozások, rövidebb napos időszakok lesznek.

A ködös részeken lassan javulnak a látási viszonyok. Kisebb eső elszórtan fordulhat elő, azonban délnyugaton kicsi a csapadék esélye. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 14 fok között alakul. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton nap első felében nagyrészt erősen felhős lesz az ég, második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősen felhős vidékek is. 

Főleg hazánk északkeleti felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső, zápor. A délnyugati, nyugati, majd átmenetileg az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A maximum 11 és 17 fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős idő valószínű, majd a nap második felétől felhőátvonulásokra számíthatunk. Délnyugaton néhol, máshol szórványosan előfordulhat eső, zápor, estefelé északkeleten a hegyekben havas eső is hullhat.

 A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A 30 napos időjárás-előrejelzést itt tudja elolvasni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés