Hirdetés

Csúnya tréfát űz velünk az időjárás: most nézzék meg, milyen idő lesz a héten

Garai Kitti portré Garai Kitti

Változékony időre kell készülnünk a héten. Hétfőn akár 18 fok is lehet, majd szerdán ismét jön a fordulat. A március 15-ei nemzeti ünnepen visszaesik a hőmérséklet, többfelé eső, havas eső várható és viharos szél. A hét második felében aztán megint felmegelés jön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn déli, délnyugati részeken fátyolfelhős idő várható, míg az ország más részei fölé nyugat felől átmeneti jelleggel vastagabb felhők sodródnak, de a legtöbb helyen többórás szűrt napsütés így is valószínű. Csapadék nem várható. 

A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, főleg az Észak-Dunántúlon és a hegyekben erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a délnyugati határnál ennél egy-két fokkal melegebb, míg északkeleten hűvösebb lehet az idő. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Milyen idő lesz a héten?

Hivatkozás másolása

Kedden a nap első felében főleg fátyol- és gomolyfelhőkre kell számítani, majd a déli óráktól nyugat, északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, zápor, sőt néhol zivatar is kialakulhat. A Tiszántúlon kisebb a csapadék esélye. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, majd északnyugatira fordul. Kedden hajnalban 0-10, délután 13-22 fok valószínű, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton a melegebb idő.

Szerdán, március 15-én borult idő várható. Délutántól a Dunántúlon nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunától keletre azonban borult maradhat az ég. Szerdára virradóra többfelé kell esőre, zárporra számítani, majd nappal az összefüggő csapadékzóna kelet felé araszol, és az esőt helyenként havas eső, havazás válthatja. Nyugaton délután már csak néhol valószínű zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték 3 és 12 fok között alakul, a csapadékos tájakon lesz a hidegebb idő.

Csütörtökön a vastagabb frontfelhőzet délelőtt északkeletről is elvonul és általában napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csütörtök reggelig északkeleten lehet zápor, hózápor, majd nappal számottevő csapadék már nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximum 7 és 13 fok között várható.

Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti szelet. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Élénk lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. Az éjszakai mínusz 3, plusz 4 fokról 13 és 19 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6, a csúcsérték 15 és 21 fok között valószínű - közölte az MTI.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés