Hirdetés

Most kapaszkodjanak, brutális idő csap le

Garai Kitti portré Garai Kitti

Jöhet eső, havas eső, de akár hó is, helyenként pedig viharos széllökések lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írja: hétfő reggel legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul.

Délutántól elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Szintén délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken csak a hőmérséklet.

A szél miatt egy vármegyében figyelmeztetetés van érvényben: a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint hétfő este egy érkező hidegfronthoz társulva a Kisalföldön, majd később a Dunántúli-középhegység magasabb térszínein az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések várhatóan 70 km/h körül alakulnak. A hétfő esti hózáporokból Szabolcs megyében 1cm hólepel összegyűlhet, emellett az Északi-középhegység valamint a Dunazug-hegység magasabb pontjain is kialakulhat 1-2 cm friss hóréteg.

Arról, hogy a meteorológusok szerint milyen idő várható a héten ebben a cikkünkben írtunk. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés