Hirdetés

Kiderült, hol lehet fehér a karácsony

Nap Híre portré Nap Híre

Már csak néhány nap van az ünnepig, és bár egyelőre csak rengeteg eső jut nekünk, az előrejelzések szerint vannak területek, ahol jó esély van arra, hogy kifehéredik a táj.

A mai időjárás nem igazán mondható téliesnek: országszerte, több hullámban várható kiadós mennyiségű eső. A Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 milliméter csapadék is hullhat szerdán. De közeleg a karácsony, és talán sokak nevében mondhatjuk, hogy úgy lenne az igazi az ünnep, ha havas lenne a táj. 

Tavaly a karácsony előtti napokban gyors enyhülés kezdődött, az ünnep szinte tavaszias idővel indult. Országszerte 10 fok közelében alakultak a csúcsok, ennél hidegebb csak északkeleten maradt az idő. 

Azt, hogy idén mi várható, most még nem lehet pontosan tudni. A modellek többsége ugyanis kisebb hullámvasutazás után Luca napjával kezdődően egy nagyobb lehűlést körvonalaz, majd a hétvégétől újra melegedés kezdődik a magasban - írja az Időkép.  

Utána viszont rendkívül nagy a bizonytalanság, de ahogyan közeledünk az ünnepekhez, az előrejelzések is egyre pontosabbá válnak és újra kielemezzük majd a lehetséges forgatókönyveket.

Egy biztos, magasabb hegyeink azért jó eséllyel indulnak a fehér karácsonyi versenyben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés