Hirdetés

Ilyen időjárás lesz a hétvégén: nem sok jóra számíthatunk

Garai Kitti portré Garai Kitti

Pénteken és szombaton havazásra számíthatunk, vasárnap azonban napos időszakok is jöhetnek, addigra megszűnik a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0 és +5, késő este -2, és +3 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult idő lesz. Elszórtan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, főleg hazánk keleti felén helyenként havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi szél sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. Kora délután általában 0, +5 fokot mérhetünk.

Vasárnap főleg rétegfelhőkre számíthatunk, majd vastagodó fátyolfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, emellett napos körzetek, időszakok is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban általában -6 és 0, kora délután 0 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés