Hirdetés

Brutális, ami közelít, fél országot elmossa az eső - természetesen megint hétvégére romlik el az idő

Garai Kitti portré Garai Kitti

Csütörtökön és pénteken még megússzuk, szombaton azonban ránk szakad az ég, jön az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön döntően napos, gomolyfelhős idő várható, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb időszakok is. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között ígérkezik. Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.


Pénteken a nap első felében főleg gomoly- és egyre vastagodó fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű, majd nyugat felől beborul az ég, és késő délutántól, estétől esőt, záport többfelé okozó csapadékzóna vonulhat nyugatról kelet felé. A déli szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. Délutánra 14 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Hivatkozás másolása

Szombatra megint elromlik az időjárás, a meteorológusok már most kiadták a figyelmeztetést a zivatarveszély miatt 13 vármegyére. Mint írták, a zivatarok mellett az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Szombaton nyugat felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, viszont erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés. A kelet felé vonuló gyengülő csapadékzóna mögött többfelé, több hullámban záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali 5, 10 fokról délutánra általában 16, 22 fokig melegszik fel a levegő, de a legtovább felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Vasárnap is gomolyfelhős, napos idő várható, azonban zápor nem kizárt. Az északias szél időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 4, 10, a csúcshőmérséklet 17, 22 fok között valószínű.


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés