Hirdetés

Kiadták a riasztást: ma is bőrig ázunk, de aztán jön a fordulat

Nap Híre portré Nap Híre

Ma még több helyen eshet, de délutánra egyre inkább kisüt majd a nap. A meteorológusok hét vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerda reggel még több helyen eshet, majd az északi tájakon csökken a csapadékhajlam, ezzel együtt északon délután egyre inkább kisüt a nap. Ezzel szemben a déli, délnyugati országrészben a felhőzet átmeneti felszakadozását követően erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott délután is valószínűek záporok, zivatarok.

Többfelé lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között valószínű, ennél északnyugaton hidegebb, a Dél-Alföldön viszont kissé melegebb lehet az idő. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hét vármegyére kiadták a riasztást zivatarveszély miatt

A veszélyjelzés szerint ma reggeltől előreláthatólag a délutáni órákig az ország délnyugati, déli, illetve keleti részén, leginkább a határhoz közeli területeken helyenként zivatar is kialakulhat. Zivatar vagy intenzív zápor környezetében délutánig lokálisan felhőszakadásszerű intenzitású (~15-25 mm) csapadék előfordulhat az említett részeken, illetve délen napközben szélerősödés (~55 km/h) is kialakulhat.

Milyen idő lesz a héten? Mint azt a naphire.hu is megírta, a kedden érkezett hidegfront még szerdán is velünk marad kicsit, de csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés. Ugyanakkor a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul majd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés