Hirdetés

Órákon belül lecsap a brutális vihar: jégesővel, felhőszakadással és viharos széllel érkezik

Nap Híre portré Nap Híre

Ma bedurvul az időjárás, több vármegyére is kiadták a riasztást a meteorológusok.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön a nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti harmadban a legtöbb napsütéssel. Csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor.

Estétől délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik záporokkal, zivatarokkal. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, a nyugati határnál ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást, órákon belül ideér a vihar

A veszélyjelzés szerint csütörtökön az esti, késő esti óráktól az éjféli órákig az ország délnyugati felében elszórtan zivatarok előfordulhatnak. Éjfélig elsősorban nyugaton, illetve délnyugaton ezekből felhőszakadás (~ 30 mm), illetve jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos (60-80 km/h) szél kialakulhat.

A csütörtök éjféli órákat követően délnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű záporos, zivataros rendszer átvonulása valószínű, amelyen péntek reggelig északkelet felé helyeződve várhatóan az ország északkeleti harmadának kivételével nagyobb területen alakulhatnak ki zivatarok. Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében viharos (60-75 km/h) széllökés, néhol felhőszakadás (25-35 mm), illetve esetleg jégeső (1 cm alatti átmérővel) is kialakulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés