Hirdetés

Nagyot változik az időjárás, riasztanak a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Végre kicsit megnyugszik az időjárás, de négy vármegyére még mára is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok a zivatarveszély miatt.

A HungaroMet előrejelzése szerint főként az ország délnyugati, nyugati felében kialakult réteges felhőzet csak lassan szakadozik, gomolyosodik - maradnak tartósan felhős tájak -, máshol a látási viszonyok javulása után általában naposra fordul az idő, északkeleten lehet felhősebb az ég. 

Néhol szitálás, főként az északkeleti harmadban zápor, kis eséllyel zivatar is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű, a felhősebb nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Négy vármegyére mára is kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, kedden az ország nagy részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. Délutántól az északi, északkeleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket erős széllökések (40-55 km/h), lokálisan intenzívebb csapadék (~10-15 mm), esetleg aprószemű jég kísérhet.

Jön a fordulat az időjárásban. Mint azt a naphire.hu is megírta, hét elején még borult idő várható és többfelé kell esőre készülni. A hét közepétől azonban visszatér a többórás napsütés és az egyre szárazabb időben a hőmérséklet is emelkedni kezd, a hét második felében már 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés