Hirdetés

Egyre hidegebbek lesznek: kiadták a friss előrejelzést a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Ma kellemes, napsütéses őszi időnk lesz, a Dunántúlon azonban tartósabban borult lesz az ég. A következő napokban egyre hűvösebbek lesznek a reggelek, csütörtökön és pénteken a hidegre hajlamos helyeken már fagypont alá is lehűlhet a levegő

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán az ország nagyobb részén derült, napos időre számíthatunk. A Dunántúlon délelőtt borult lesz az ég, de fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, ott is kisüt a nap, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein helyenként tartósabban, a késő délutáni órákig megmaradhat a rétegfelhőzet. 

Számottevő csapadék nem valószínű. A keleties szelet olykor élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 15 és 18 fok között alakul, de a tartósan felhős északnyugati tájakon kissé hűvösebb lehet. Késő este 4, 11 fok valószínű.

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, időszakosan erősen felhős idő várható, míg keletebbre a pára és ködfoltok feloszlása után derült, napos időre számíthatunk. Nyugaton, délnyugaton néhol előfordulhat eső, zápor. A keleties szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont alá is lehűlhet a levegő. Nyugaton ugyanakkor 8, 9 fokot is mérhetnek. A csúcsérték 13 és 19 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon változóan, időszakosan erősen felhős idő valószínű, míg keletebbre a pára és ködfoltok feloszlása után derült, napos idő várható. Nyugaton, délnyugaton néhol előfordulhat eső, záporeső. A keleties szél többfelé megélénkül. Hajnalban többnyire 1 és 7 fok közötti értékeket mérhetnek, de a szélvédett, derült, hidegre hajlamos helyeken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, míg a felhős részeken 8, 9 fok is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés