Hirdetés

Itt a pokol: a nyár eddigi legforróbb napja lehet a mai

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, kedden tetőzik a hőség, a meteorológusok szerint az abszolút melegrekord is megdőlhet. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. Az eleinte déli, délkeleti, majd az északi, északnyugati irányba forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, de jönnek a zivatarok is

Hivatkozás másolása

Kedden a késő délelőtti, déli óráktól elszórtan, nagyobb számossággal a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben számíthatunk kialakulásukra. Este, éjszaka sem cseng le mindenütt a zivatartevékenység. A zivatarokat viharos (~60-90 km/h, légzuhatagban > 90 km/h ) széllökés, jégeső (~1-3 cm), intenzív csapadék (~15-25 mm) kísérheti. A nagyobb számossággal érintett területeken az egymást követő cellákból felhőszakadás (> 30 mm) is előfordulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés