Hirdetés

Szinte hihetetlen, milyen időnk lesz a hétvégén

Garai Kitti portré Garai Kitti

Itt a tavasz, igazi kirándulóidő időjárás lesz a hétvégén, azonban néhány vármegyére figyelmeztetés van érvényben a sűrű, tartós köd miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet. 

Csapadék ma nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra 9 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Az éjszaka képződött köd napközben lassan oszlik fel, majd a vasárnapra virradó éjszaka, hajnalban az ország nagy részén ismét számíthatunk sűrű köd kialakulására.

Vasárnap a reggelre képződött rétegfelhőzet és köd kiterjedése napközben fokozatosan csökken ugyan, és a közepesen felhős ég mellett egyre több helyen kisüthet a nap, de főként az Északi-középhegység és környéke egész nap borult maradhat. 

Északon szitálás, gyenge eső előfordulhat. A déli szél megélénkül, főként a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között valószínű, de a tartósan borult északi tájakon ennél hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton melegebb lesz.

Vasárnap 13 vármegyére csap le a köd

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés