Hirdetés

Nem kímél minket az időjárás: itt havazhat a hétvégén

Nap Híre portré Nap Híre

Szombaton sem enyhül az időjárás, vasárnap kora délután viszont akár már 7 fok is lehet. Északkeleten azonban egész hétvégén szállingózhat a hó. 

A HungaroMet előrejelzése szerint szombaton a most még a Dunántúl fölött lévő felhőzet lassanként az ország északkeleti fele fölé mozdul el, így a nap nagyobb részében az ország délnyugati felén napos időre van kilátás, ugyanakkor északkeleten délelőttől, a déli óráktól kezdődően többfelé erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, arrafelé továbbra is előfordulhat hószállingózás.

Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, de olykor erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0 és +4 fok között, míg keleten -2, -1 fok körül valószínű. Késő este -6, -1 fok valószínű.

Vasárnap általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A szélvédett tájakon ködfoltokra is számíthatunk. A nyugati, északnyugati, majd délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben helyenként megerősödik. Kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés