Hirdetés

Már csak óráink vannak hátra: kegyetlen fordulat vet véget a tavaszi időnek

Nap Híre portré Nap Híre

Holnap hajnalban már ismét fagyni fog, és a következő napokban is számíthatunk mínuszokra. 

Ahogy arról már a hét elején is beszámoltunk, durva fordulat jön az időjárásban, ugyanis a tavaszias meleg után reggelente ismét visszatérnek a fagyok. 

A HungaroMet előrejelzése szerint ma még jó időnek örülhetünk napközben, sok napsütés várható és zápor is csak kis eséllyel alakulhat ki. A keleti országrészben egy összeáramlás (~Miskolc-Békéscsaba vonal) mentén azonban maradnak erősen felhős területek, és ott további záporok is kialakulnak. Az északnyugati szelet nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 13 fok között várható. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Szerda hajnalra már teljesen megszűnnek a záporok, hazánk döntő részén derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, de foltokban akár köd is képződhet. A szél fokozatosan mérséklődik, reggel már csak a Tiszántúlon lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +3 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet. Napközben a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, és csapadék sem várható. Az északi, északnyugati szelet a Tiszántúlon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 12 fok között várható.

Csütörtök napközben a köd egyre ritkul, zsugorodik majd, miközben nyugat, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor csapadék nem valószínű. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -6 és -1 fok között alakul, de a már hajnalban is felhősebb Nyugat-Dunántúlon fagymentes helyek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, azonban ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő az északkeleti tájakon, valamint esetleg ott, ahol lassabban oszlik fel a köd.

Pénteken napközben  szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Csapadék nem várható. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. A délkeleti, keleti szél a Dunántúlon megélénkül. A reggeli -3, +4 fokról 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés