Hirdetés

Ha ez igaz, akkor a Tisza Párt támogatottsága nagyon-nagyon közel van a Fideszéhez

Nap Híre portré Nap Híre

Az IDEA Intézet legújabb felmérése szerint 2 százalékponttal vezet a a Fidesz a Tisza Párt előtt. 

Szeptemberben nőtt a Tisza párt támogatottsága, a Fideszé pedig stagnált, így a hónap végére két százalékpontosra olvadt a kormánypártok előnye, derült ki az IDEA Intézet szeptember végén, október elején végzett, kérdőíves felméréséből – írja a 24.hu

Magyar Péter pártjának a nyári időszak után az őszi politikai szezon kezdete is jól sikerült a felmérés szerint: a júniusi választásokat követő, lassú növekedés folytatódott, és a párt támogatottsága már-már elérte a Fideszét. A Tisza támogatottsága szeptemberben a teljes népesség és a biztos szavazók körében is 3 százalékponttal növekedett, miközben ebben az időszakban a kormánypártok támogatottsága nem változott.

Egy ősz eleji parlamenti választáson a kormánypártok a szavazatok 39 százalékát gyűjtötték volna be, a Tiszára 37 százalék szavazott volna. 

A többi párt közül a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt egyedül a DK és a Mi Hazánk tudta volna megugrani, emellett az MKKP-nak sikerült valamelyest stabilizálni a helyzetét. Négy jelenleg még parlamenti képviselőkkel rendelkező párt, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik 0 százalékon áll.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés