Hirdetés

2,2 milliárdos hűtlen kezelés a vád az egykori helyettes államtitkárral szemben

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Olyan feladatokra adtak megbízásokat, amelyekre nem is volt szüksége a minisztériumnak. De a megbízásokat nem is teljesítették.

Még 2019 első felében a volt helyettes államtitkár utasítására a minisztérium háttérintézménye ügyvédi irodákkal, illetve más céggel megbízási szerződéseket kötött, melynek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki - közölte az ügyészség honlapja.

 A szerződésben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményeinek nem volt szüksége, illetve azok elvégzésére sosem került sor.

A volt helyettes államtitkár ezen felül a minisztérium háttérintézménye által kiírt közbeszerzési eljárásban nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy az általa kiválasztott, több tíz millió forinttal drágább ajánlatot adó gazdasági társaság nyerje el a pályázatokat.

A minisztérium helyettes államtitkárának érdekkörébe tartozó vádlottak mindezen túl egy fővárosi kerületi önkormányzattal úgy kötöttek adatvédelmi szerződéseket, hogy közben ezen feladatokat továbbra is a korábban alkalmazott személy látta el. Ezzel 2019 és 2021 között összesen 24 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés