Hirdetés

A legőrültebb hurrikán túlélési technikák: úszva, csónakon, jetskivel

Morvay Péter portré Morvay Péter

Még Florida fölött örvénylik az Ian hurrikán, ami hatalmas pusztítást okozott a félszigeten. Voltak azonban, akik nem törődtek az életveszélyes körülményekkel.

Az Ian magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel elérte az Ian hurrán Florida partjait. Az óriásvihar 250 km/órás széllel érkezett, és a tengerparti sávban a hullámok elérték a 6 méteres magasságot.

Több mint két és félmillió ember maradt áram nélkül, és sok térségben nem működik a segélyhívó rendszer sem.

A hurrikánnak már halálos áldozatai is vannak, Floridától déli partjainál elsüllyedt egy kubai menekülteket szállító hajó. Három embernek sikerült partot érni, de 20 utas nyomtalanul eltűnt az óceánban.

A hatóságok mindenkit figyelmeztettek arra, hogy életveszélyes körülmények alakulhatnak ki, nem csak a partvidéken, hanem a szárazföld belsejében is.

Az egyik legsúlyosabb helyzet a Florida délnyugati partjainál fekvő Naples városában alakult ki, ahol a szökőár mélyen behatolt az település utcáiba.

Ennek ellenére voltak, akik későn reagáltak a vészhelyzetre vagy éppen őrült módon szembe akartak szállni a természet erőivel.

Egy férfi például jetskivel lovagolta meg a három méteres szökőárt.

Három másik férfi úszóversenyt rendezett a hurrikánnal szemben.

És volt, aki úgy gondolta, hogy a legjobb, ha a hajóján próbálja meg átvészelni a hurrikánt:

A vihar északkeleti irányban keresztül halad a félszigeten, várhatóan ma estére éri el keleti partot. Az ottani helyzetről Vujity Trvtrko számolt be az atv-hu-nak, aki családjával felkészült arra, hogy szükség esetén a kijelölt menedékhelyre vonuljanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés