Hirdetés

Nagy Bandó András: jó lenne, ha Orbán Viktor humoristákat is alkalmazna

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Nagy Bandó András humorista, író a Spirit FM Aktuál című műsor vendége volt, ahol nem fogta vissza magát és elmondta a véleményét például Orbán Viktor humoros fordulatokkal kiegészített évértékeléjéről is.

A humorista úgy látja, ha valaki egy történetet mond el - például a Volt egyszer egy vadnyugatból -, azt sztoriként szokás előadni, azonban Orbán ezt nem így tette, ebből arra arra lehet következtetni, hogy ez is meg volt írva előre. Ha már ez volt a miniszterelnök kedvenc filmjeinek egyike, a humorista George Orwell Állatfarm című regényét említette, amelyben minden állat egyenlő, de némelyek egyenlőbbek. Emellett a János vitézre is utalt, mint mondta, a szétszaladó nyájra is érdemes figyelni. János vitéz olyat tett, ami miatt nem figyelt a nyájra, amely szétszaladt, János vitézt pedig elkergették - jegyezte meg.

Ha megakadunk ott, hogy orbáni humor, akkor én világgá futok, mert eljutunk odáig, hogy a végén Karinthy-gyűrűt adnak Orbán Viktornak, azért, mert a sleppje összeszedett pár olyan poént, ami jó

- fogalmazott Nagy Bandó András, és azt is hozzátette, hogy Hofi Géza önnáló estjein például észre lehetett venni, hogy melyik rész kié, tehát mindenkiről kiderül, ha nem a saját poénját vannak. Kiemelte, hogy természetesen vannak beszédírók, de úgy gondolja, hogy legalább a humorokat ne ők írják, ezért jó lenne, ha Orbán Viktor humoristákat is alkalmazna.

Végül kitért Fábry Sándorra is, aki múlt szombaton szintén jelen volt a miniszterelnök évértékelőjén. Ezzel kapcsolatban a humorista úgy fogalmazott, hogy nincs kormánypárti humor, mivel a humor nem arról szól, hogy ki kivel van, hanem sokkal inkább arról, hogy "udvari bolond" valaki és bírálja a királyt. Szerinte nagy becsben kellene tertani azokat, akik csak simán humoristák, ők ugyanis nem ellenzék, hanem csak egyfajta figyelmeztetők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés