Hirdetés

Már nagyon közel az ítéletidő, pontosan látni, hol csap le

Nap Híre portré Nap Híre

Hullámzó frontrendszer éri el Magyarországot, a meteorológusok kiadták a riasztást.

Úgy tűnik, visszavonhatatlanul megérkezett az ősz, azonban szerencsére még nem kell a legrosszabbra gondolni: Németh Lajos meteorológus már elárulta, hogy bár szombaton és vasárnap lesz majd "egy kicsi zavar" az időjárásban egy erőteljesebb front miatt, de csendes, nyugodtabb arcát mutatja az időjárás egészen október 10-ig. 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy ma nyugat felől fátyolfelhők, estétől pedig vastagabb felhőtömbök is érkeznek. Most azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat megkongatta a vészharangot: hullámzó frontrendszer éri el ugyanis Magyarországot - írja az MTI.

Késő délután, estefelé előbb a Dunántúl északnyugati felén, éjjel pedig már a középső tájakon is kialakulhatnak zivatarok, amelyeket viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökések, jégeső és felhőszakadás kísérhet. Egy-egy heves zivatar is lehet óránkénti 80 kilométer feletti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

Az OMSZ hat vármegyére citromsárga figyelmeztetést adott ki villámlás, szélerősödés, jégeső miatt.

Fotó: met.hu

Szombaton elsősorban a Dunától keletre és a Dunántúl délkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső társulhat. Heves zivatar is kialakulhat, amelyet károkozó, óránkénti 90 kilométer feletti szélroham és nagyméretű jég kísérhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés