Hirdetés

Ma lecsap az ítéletidő: itt lehet számítani hózáporokra

Garai Kitti portré Garai Kitti

A tavaszias idő után visszatért a tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. A déli és keleti megyékben még előfordulhat eső, havas eső, elsősorban Baranyában havazás is, a középső tájakon pedig záporok, hózáporok alakulhatnak ki. 

Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen újra megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Veszélyjelzés: Baranya vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Hivatkozás másolása

Azt írják, a délnyugati, déli országrészben a délelőtti órákig további havazás várható, melyből további néhány cm friss hó gyűlhet össze. Összességében síkvidéken többnyire 3 cm-es lepel lehet, azonban kiemelten Baranya megye térségében ennél vastagabb, akár 5 cm-t meghaladó olvadozó (tapadó) hóréteg alakulhat ki.

A Mecsekben, a Villányi-hegységben ~300-400 m felett 10 cm friss hó is hullhat. Síkvidéken a hótakaró nappal erőteljesen olvadni fog, a déli határvidék kivételével várhatóan elolvad. 

Vasárnap napközben északkeleten és a középső országrészben (Duna vonala, Dunántúl keleti része) előfordulhatnak hózáporok, amelyekből lokálisan szintén kialakulhat vékony hóréteg. A késő esti, éjféli órák környékén a délkeleti határvidékre érkezhet újabb havazás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés