Hirdetés

Megbénította a havazás ezt az országot: több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül

Garai Kitti portré Garai Kitti

Masszív hózáporral érkezett meg a tél Csehországban. A havazás megbénította az egész országot: a forgalom először csak lelassult az autópályákon, majd teljesen leállt, az utakon rengeteg baleset volt.

A hosszú kocsisorokban veszteglő emberek aggódva nézték a viharossá erősödő jeges szelet, amelytől rövidesen pár méterre is alig lehetett ellátni. Az ország nagy részén teljesen leállt a forgalom. A tömegközlekedés is teljesen megbénult, a helyiek több órát vártak a buszjáratokra. A buszmegállókban olyan sokan várakoztak, hogy már el sem lehetett férni. A legtöbben a vasútállomás felé vették az irányt, de a legtöbb vonatjáratot is törölték - hangzott el az RTL Híradóban. 

A közlekedés a városokon belül sem volt jobb. A viharos szél ráadásul több helyen is fákat döntött ki, amelyek megrongálták az elektromos vezetékeket, emiatt több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül, főleg az ország középső és déli részében. 

Az időjárás előrejelzések szerint a hét második felében már enyhülésre lehet számítani. 

Ekkor érkezik a havazás Magyarországra

Hivatkozás másolása

A meteorológusok előrejelzése szerint már ma lehet számítani havas esőre, havazásra az északi megyékben, azonban a hétvégén inkább az eső fog esni. Vasárnap az esőt havas eső, havazás váltja fel, hétfőre pedig két centiméteres havazást jósolnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés