Hirdetés

Hosszú Katinkának továbbra is a száz érem megszerzése a célja

 portré

A háromszoros olimpiai bajnok szeretne részt venni még a 2024-es párizsi játékokon is. Csütörtökön a római úszó Európai-bajnokságon is szerepel majd. 

Amennyire hat hét alatt lehetséges, felkészültem. Ez azért elég rövid idő ahhoz, hogy csodát tegyek, de nagyon remélem, hogy azt a szintet, megtalán egy kicsivel jobbat el tudok érni, mint júniusban a világbajnokságon

 - nyilatkozott szerdán, a közmédiának. Katinka most 96 éremmel büszkélkedhet melyeket világversenyeken nyert, de célja, hogy elérje a százat. 

Most pedig következik Róma, ahol az első világbajnoki aranyamat nyertem, jönnek is vissza a szebbnél szebb emlékek. Igaz, az akkori társak közül már csak Verrasztó Dávid és Jakabos Zsuzsanna van itt, a reptéren, amikor vártuk a csomagokat, beszélgettünk is arról, hogy a fiatalok már külön vannak. Az év végén pedig jön a rövidpályás világbajnokság Melbourne-ben, 2007-ben ott voltam először világbajnokságon

– mondta el Hosszú.

A bajnok azt is elárulta, hogy a száz arany megszerzése után sem szeretne visszavonulni.  

Amikor arról beszéltem, hogy száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok, nyitva van még ez a kapu. Egyébként csak két év van az olimpiáig és persze mozgatja a fantáziámat, de akkor nagyon keményen bele kellene állni ebbe a két évbe. Ott motoszkál a fejemben, hiszen ez egy utolsó lehetőség lenne, beleférhetne, de ezt még nem döntöttem el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés