Hirdetés

Hamarosan eldőlhet Hosszú Katinka sorsa

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az úszónő három hétre Tenerifére utazik edzőtáborozni. A Magyar Úszó Szövetség elnöke kijelentette, hogy egyelőre nem vonul vissza a 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, de áprilisban eldőlhet, hogy véget ér-e a sportoló pályafutása. 

"A tréningeket megkezdte, reggel és délután egyaránt dolgozik, vagy medencében, vagy szárazföldön. Szakmai tervét beadta a szövetségbe, hamarosan Tenerifére utazik háromhetes edzőtáborba” – árulta el Hosszú Katinkáról a Magyar Úszó Szövetség elnöke. 

Wladár Sándor a Népszavának adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, bár Hosszú korábban tényleg meg volt csúszva az edzésekkel és sokat kihagyott, nem kételkedik abban, hogy most ne teljes erőbedobással készülne.

"Majd az április 19-én rajtoló kaposvári országos bajnokságon eldől, mennyire sikerült neki 33 évesen erőt vennie magán, és visszaszereznie jó formáját" - mondta. Hozzátette: "ha Katinka komolyan gondolja az élsportot, tisztában kell azzal lennie, hogy ez egy olyan sportág, amelyben a magánéletnek, szerelemnek nincs helye, csak a monoton munkának. Áprilisban okosabbak leszünk, ne fussunk annyira előre."

Wladár szerint nincs szó arról, hogy Katinka azért nem vonul vissza, mert jól jönnek az államtól származó pénzek. "Azt az olvasó döntésére bízom, hogy az a pénz, amit Katinka az államtól kap, sok vagy kevés. Tudomásom szerint 400 ezer forint körüli összeget kap, ami, ha jól akar táplálkozni, körülbelül az étkezésére elegendő" - fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés