Hirdetés

Így utazhatsz a legtöbbet a legkevesebb szabadsággal idén

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Új év, új fogadalmak. Ilyenkor sokan megfogadják, hogy többet fognak utazni, mint a korábbi években, ám a szabadnapok könnyen közbe tudnak szólni. Azonban van egy megoldás, hogy miképpen lehet a legtöbbet utazni, méghozzá a legkevesebb szabadnap felhasználásával. Mutatjuk a trükköt.

Az idei év szerencsésnek mondható, hiszen mindössze csak két ünnepnap esik hétvégére, ráadásul az egyiken, a január 1-jén már túl is vagyunk, a másikra, augusztus 20-ra pedig még nyolc hónapot várnunk kell. Jó hír, hogy az ünnepek miatt a 2023-as esztendőben összesen kilenc munkaszüneti nappal számulhatunk, igaz ezek közül kettő - március 15-e és november 1-je - szerdára esik. A napokat egy TikTok-felhasználó is összegyűjtötte:

Összesen két négynapos és négy háromnapos hosszú hétvége lesz 2023-ban, ami azt jelenti, hogy ezeken a napokon bárki kiruccanhat egy rövidebb utazásra a környező országokba, ráadásul úgy, hogy szabadnapot sem kell kivenniük. Ha valaki kevésnek tartja ezt a pár napot egy külföldi város felfedezéséhez, akkor sem kell csüggedni, hiszen Magyarországon is rengeteg csodás táj van, amit meg lehet csodálni. Igaz a hosszú hétvégéken a magyar hotelekbe már jó előre le kell foglalni a szállást.

Viszont jó előre lehet tervezni, mert összegyűjtöttük, hogy mikor lesznek a hosszú hétvégék. Alább a háromnapos hosszú hétvégék listáját láthatják:

  • Április 29-30. és május 1. – szombat, vasárnap, hétfő
  • Május 27-28-29. – szombat, vasárnap, hétfő
  • Október 21-22-23. – szombat, vasárnap, hétfő
  • December 30-31. és 2024. január 1. – szombat, vasárnap, hétfő

Itt pedig mutatjuk a négynapos hosszú hétvégéket:

  • Április 7-8-9-10. – péntek, szombat, vasárnap, hétfő
  • December 23-24-25-26. – szombat, vasárnap, hétfő, kedd.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés