Hirdetés

"Fiatalon elhunyt hősünk ma lenne 30 éves" - így emlékezett a rendőrség Baumann Péterre

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szívszorító szavakkal emlékezett meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baumann Péterről, az újbudai rendőrgyilkosság hősi halottjáról. A rendőr főhadnaggyá nyilvánított rendőr ma ünnepelte volna a 30. születésnapját.

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, január 12-én egy újbudai lakáshoz riasztották a rendőröket, ahol egy férfi késsel támadt rájuk. Három egyenruhást sebesített meg, egyikük, Baumann Péter pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után életét vesztette. A hősi halált halt rendőt a tragédia után Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Baumann Pétertől a múlt héten, január 26-án vettek végső búcsút a mátészalkai köztemetőben. A mindössze 29 éves korában elhunyt rendőrt katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a családja, szerettei, barátai és a kollégái kíséretében. 

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

A fiatal rendőr ma, azaz február 3-án ünnepelte volna a 30. születésnapját, amiről a fővárosi rendőrök is megemlékeztek a közösségi oldalukon.

Boldog születésnapot Péter, immár ott fent, az égi rendőri karban! Még csak pár napja vettünk búcsút Tőled, és még csak pár napja ígértük meg, hogy mi, budapesti rendőrök örökké őrizzük az emléked, máris ránk virradt egy olyan nap, amelynek a tiédnek kellene, hogy legyen. A születésnapod. Fiatalon elhunyt hősünk, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy ma lenne 30 éves

- írták a Facebook-bejegyzésben, majd hozzátették: "az élet vereséget szenved a haláltól, de az emlékezés megnyeri csatáját a semmi ellen".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés