Hirdetés

Szörnyű dolog jön, már másodfokú figyelmeztetés van érvényben

Nap Híre portré Nap Híre

Térképen mutatjuk, hogyan tarolja le Magyarországot.

Az elmúlt időszakban szinte nem volt olyan nap, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatnak ne kellett volna figyelmeztetést kiadnia: de pénteken már arról írtunk, hogy a zivatarok lassan elhagyják az országot, a helyüket pedig átveszi a tikkasztó hőség

Annyira meleg lesz, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőtől hőségriadót rendelt el. Ez 2023. július 10-én (hétfő) 00:00 órától 2023. július 12-én (szerda) 24:00 óráig lesz érvényben.

A legfrissebb adatok szerint szombaton igazi strandidő lesz: sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz. Az északias szelet a keleti részeken élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, késő estére 16 és 25 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu

Így robban be a kánikula

Hivatkozás másolása

Vasárnapra már négy vármegyére elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt, ami 25 fok felett alakulhat.

Ez még csak a kezdet
Ez még csak a kezdet Forrás: met.hu

Hétfőtől durvul a helyzet: ekkor már hat vármegyében másodfokú riasztáas lesz érvényben.

Itt már szükség lesz az óvatosságra
Itt már szükség lesz az óvatosságra Forrás: met.hu

Kedden pedig már a fél ország narancssárgába borul, a napi középhőmérséklet 27 fok feletti lehet, ha tud, mindenképpen maradjon árnyékban!

Megérkezik a pokoli meleg
Megérkezik a pokoli meleg Forrás: met.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés