Hirdetés

Meneküljön, amerre lát: rekkenő hőség csap le az országra ma is

Nap Híre portré Nap Híre

Zivatarra csak nyugaton és északkeleten van esély, de a hőség miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést.

Pénteken napos időre számíthatunk döntően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb nyugaton, illetve északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, esetleg zivatar - áll a HungaroMet előrejelzésében

Az északkeleti, keleti szél az ország keleti, délkeleti felén megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Az egész országra kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, pénteken a Dunántúl nyugati felén, harmadán kialakulhat néhány zivatar (illetve északkeleten is elvétve megdörrenhet az ég). Erősebb góc esetén intenzív csapadék (~10-20 mm), kisebb mérető jég (<1-2 cm), illetve átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökések előfordulhatnak.

A hőség miatt pedig az egész országra kiadták a figyelmeztést a meteorológusok. 

Milyen idő lesz a hétvégén?

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a hétvégén is folytatódik a brutális kánikula. A meteorológusok előrejelzése szerint jellemzően napos, meleg idővel búcsúzik az augusztus, zápor, zivatar legfeljebb pénteken alakulhat ki. Napközben 32-36 Celsius-fok között várható a csúcshőmérséklet, hajnalban 17-22 fok várható. 

Lehűlésnek nyoma sincs

Hivatkozás másolása

Lapunk arról is beszámolt, hogy hiába várjuk az őszt, a térségünket kitöltő, forró levegő még szeptember első napjaiban is velünk marad. Lehűlés, őszies fordulat egyelőre nem is látszik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés