Hirdetés

Magyarok tömege lepi el ezt az országot

Nap Híre portré Nap Híre

A magyarok körében ismét Horvátország lett a legkedveltebb utazási célpont.

A Bank360.hu összesítése szerint az összes biztosítás 28 százalékát Horvátországba igényelték a nyaralók 2023. június 1. és július 19-e között. A második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba. A téli-tavaszi kedvenc Ausztria ezúttal a negyedik helyre szorult (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék) - szúrta ki az RTL.

Az utasbiztosítás-kalkulátorával megközött utasbiztosítási szerződések adatai alapján az utazások hossza is megnőtt, a tavaszi 4-5 nap helyett most minden ötödik utas 8 napot tölt el aktív vagy passzív pihenéssel. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt a június 1. és július 19. között megkötött biztosítási szerződések alapján. 

A legtöbben tengerparti nyaralásra indultak (61 százalék). A már említett tengerparti országok mögött ott van a sorban az egyre népszerűbb Törökország és Bulgária is. 

Városnézést a kiutazók 28 százaléka tervezett,  A nyaralók fele autóval indult útnak, 37 százalék repülővel, 11 százalék busszal vagy vonattal, és 2 százalék motorkerékpárral.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés