Hirdetés

(18+) Horror a házkutatáson: több tucatnyi lefagyasztott holttestet találtak a rendőrök

Nap Híre portré Nap Híre

A razziázó rendőrök drogot kerestek, de vérfagyasztó látvány fogadta őket. 

Brutális razziát tartottak a rendőrök a mexikói Veracruz állambeli Poza Ricában. A hatóság emberei drog miatt kezdtek házkutatást egy kartellban, amikor a "hullaházakra" bukkantak. Két ingatlanban több tucatnyi, műanyagba bugyolált és lefagyasztott holttestet találtak.

Bors azt írja, összesen 34 holttest került elő a két házban, az elsőben 14, míg a másodikban összesen 20. A rendőrök sikeresen kiszabadítottak néhány foglyul ejtett embert, akik valószínűleg a kivégzésükre vártak. A történtek után még további öt kartellt rohamoztak meg a rendőrök, razziát tartva. 

Az esettel kapcsolatban Veracruz kormányzója, Cuitláhuac Garcia azt jelentette be, hogy a gyilkosságoknak a rivális bandák közötti konfliktus lehetett az alapja. "- Nem akarjuk, hogy folytatódjon a bűnbandák közötti leszámolás - mondta el Garcia, utalva ezzel arra, hogy a bandaháború a rivális bandatagok gyermekeinek elrablását és potenciális megölését is jelenti.  A helyi sajtó szerint a rendőrség ezek után egy járművet, fegyvereket és meg nem határozott kábítószert is lefoglalt.

A mexikói Veracruze egyébként az ország egyik legveszélyesebb szövetségi államának számít, Poza Rica pedig a hírek szerint idén jelentős drogkartell helyszínné vált, elsősorban a hírhedt Jalisco New Generation Cartel (CJNG) miatt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés