Hirdetés

Horror árak a VOLT-on, luxus lett a bulizás: 1000 forint egy sör

 portré

Brutális árakkal tért vissza a VOLT fesztivál, ahová csak tömött bukszával érdemes menni.

Kedden berúgta az ajtót a soproni VOLT Fesztivál, azóta önfeledten tombolnak a fiatalok a Lővér Kemping környékén. Igaz, a nyitónapon délutánján még elég szellős volt a nézőtér, és az esti fő koncert  előtt is bőven akadt hely a nézőtér első 20 sorában. De nem lesz ez mindig így.

A VOLT-on bulizni csak tömött bukszával érdemes: ezer forintba kerül a sör
A VOLT-on bulizni csak tömött bukszával érdemes: ezer forintba kerül a sör Fotó: Pixabay
Annak ellenére sem, hogy a legolcsóbb korsó sör, a csapolt Soproni 950 forintba kerül, ugyanennek az IPA, meggyes és mangós verziója már 1050, ahogy a Strongbow cidert is ennyiért mérik. Aki inkább kézműveset inna, Cecei szűretlen lagert választhat 1150 forintért - írta az szmo.

A legolcsóbb borból egy deci 650 forint, egy nagyfröccs már 1440, egy hosszúlépés 930, egy házmester pedig 2230 forintba kerül a legtöbb helyen. Ráadásul erre még rászámolják a műanyag repohár 600 forintos betétdíját.

Egyelőre még nincs teltház, de a hétvégére biztos megérkezik a tömeg
Egyelőre még nincs teltház, de a hétvégére biztos megérkezik a tömeg Fotó: MTI

Egy fél literes, szénsavmentes ásványvízért nem kevesebb, mint 690 forintot kérnek. A röviditalok közül az Unicum a legolcsóbb (1590 forint), a Finlandia vodka és a Jack Daniel's whisky 1790 forintot kóstál, míg a 4 centes rézangyal pálinka viszont majdnem 2000 forintba kerül.

Az ételárak is hasonlóan alakulnak: egy szelet pizza 1200 forint, meleg főételeket 2000 alatt nemigen találni, a Zing bódéjában például 3000 forint felett kínálják a burgereket. Vagyis ha valaki csak 3-4 sört iszik egy nap, és három étkezéssel számol, 10 ezer forint alatt biztosan nem ússza meg a napi költést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés