Hirdetés

Horror a tanyavilágban: száz harci kutya ölte egymást

 portré

Fejmagasságig csupa vér volt a viadalnak helyt adó helyiség négy fala, amikor a nyomozók lecsaptak a 15 fős banda tagjaira. Állatkínzás, tiltott kutyaviadalok szervezése miatt kell a bíróság előtt felelniük.

Megváltásként érkeztek decemberben a Készenléti Rendőrség nyomozói a nagykőrösi tanyára, ahol hátrahőköltek a látványtól. Előtte elképzelni sem tduták, mennyi megnyomorított, megkínzott kutyát találnak a helyszínen. Egy lefoglalt eb olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.


A nyomozók is hátrahőköltek attól a látványtól, ami Nagykőrösön fogadta őket
A nyomozók is hátrahőköltek attól a látványtól, ami Nagykőrösön fogadta őket Fotó: NNI
A házkutatásoknál viadalra használt feszítőfák, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak, emellett összesen ötvenegy, viadal céljára tenyésztett kutyát. A szerencsétlen állatokat lefoglalták, és civil szervezetek segítségével biztonságba helyezték őket. A nyomozók Cegléden fogtak két állatkínzót, pont akkor,  amikor a viadalról hazafelé tartottak autójukkal. Kocsijukban  találtak egy sérült kutyát is. Később mindkét férfi lakóhelyén további súlyosan sérült ebek is előkerültek.

Azóta kiderült: száz harci kutya vett részt az illegális viadalokon. Tizenöt embert - a legfiatalabb egy 16 éves fiú - áll bíróság elé, de akadt olyan, akit lőfegyverrel visszaélés miatt is gyanúsítanak. A banda több tagja évek óta azért foglalkozott amerikai staffordshire terrier kutyák ternyésztésével, hogy állatviadalokon indulhassanak. Az ebek összecsapásait egymás között leszervezve, az egyes kutyák győzelmére fogadva, közönség előtt bonyolították le.

De hasznot húztak abból is, hogy a sok viadalt nyert, egyre agresszívebb ebeket egymással pároztatták, és a kölyköket eladták. A nyomozók összesen 100 kutyát foglaltak le, sorsukról a kormányhivatalok döntenek. Az ügyet  vádemelési javaslattal küldték meg a Pest Megyei Főügyészségnek - írta az index.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés