Hirdetés

Horror a Somogy megyei falucskában: kettétörte a templomtornyot a brutális szélvihar

 portré

Nem kímélte a vihar a hétvégén Somogy megyét: volt település, ahol a jég, máshol a villámárvíz okozott gondot. De ami Csokonyavisontán történt, az példa nélküli.

Csak hüledeztek a másfélezer lelket számláló Csokonyavisontán a helyiek szombat reggel, amikor az utcára lépve szembesültek az éjszakai vihar okozta pusztítással. Emberemlékezet óta nem történt hasonló eset: a majd' 100 kilométeres szél szó szerint kettétörte a református templom tornyát. Kora reggel óta tűzoltók emelőkosaras autóval mérték fel a kárt és dolgoztak a templomlertben az életveszély elhárításán.

Szerencse, hogy nem okozott tragédiát a csokonyavisontai templomtorony
Szerencse, hogy nem okozott tragédiát a csokonyavisontai templomtorony Fotó: MTI

A helyiek abban reménykednek, hogy közösségi összefogással gyorsan újjáépíthetik a templomtornyot. De más településeken is súlyos károkat okozott a vihar. Vezetékszakadás miatt Háromfa, Rinyújnépe és Babócsa falvakban 700 háznál szünetelt az áramszolgáltatás - írta a sonline.hu. Daránynál, Som és Nagyberény között, valamint Somogyudvarhelen a sínekre dőltek fák akadályozták a vasúti közlekedést. Sok helyen a háztetőkre, utakra dőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés