Hirdetés

Felmentették a férfit, aki megölt egy beteget a Honvédkórházban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Kényszergyógykezelésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a kínai származású férfit, aki 2021. márciusában nyolcvanszor megszúrta mélyaltatásban, lélegeztetőgépen lévő betegtársát a Honvédkórházban, a nő a támadás következtében meg is halt.

Honvédkórház
Honvédkórház MTI

A 38 éves külföldi férfi még 2021. március 13-án a délutáni órákban először fojtogatta betegtársát a Honvédkórházban, majd két sebészollóval az őt megfékezni próbáló ápolónőre támadt, megpróbálta mellbe szúrni, azután a szomszéd kórteremben ollókkal súlyosan bántalmazott egy altatásban lévő nőt, aki néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. 

A dühöngő férfit a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük, de az egyik őr mellkasa felé is szúrt, ő könnyebben megsérült.

A tárgyalásra hétfőn került sor és azt írja a Blikk, hogy a védő szerint nem lehet minden kétséget kizáróan kimondani, hogy a nő halálát a szúrások okozták, elképzelhető, hogy a betegségből adódó állapota is a halálához vezetett volna. A késeléssel vádolt férfi a lap szerint idegesen vette tudomásul, hogy a felesége nem jött el a tárgyalásra.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés