Hirdetés

Rendkívüli találkozón járt a magyar honvédelmi miniszter - itt vannak a fontos részletek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Most először találkozott a magyar és a norvég védelmi miniszter négyszemközt egymással. A találkozó alkalmával a magyar honvédelmi miniszter kijelentette: Magyarország támogatja Svédország NATO csatlakozását, és nem hazánk lesz az utolsó ország, amely ratifikálja a svédek Észak-Atlanti tagságát.

A találkozó során Szalay-Bobrovniczky Kristóf kitért arra is, hogy a politikában nem szerencsés üzengetni egymásnak, utalva arra, hogy szerdán az amerikai védelmi miniszter erős üzenetet fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy jó lenne, ha már júliusra NATO-tag lenne Svédország - üzenve ezzel a magyaroknak és a törököknek.

Novák András, az ATV tudósítója arról számolt be, hogy Magyarország kormánya és Szalay-Bobrovniczky is támogatja Svédország csatlakozását az Észak-Atlanti Szövetséghez.

A tudosításban elhangzott, hogy a kormány eltökélt az ügyben, ám a Fidesz-KDNP frakciónak, még vannak vitáik a svédekkel, de úgy véli ezeket is rövid időn belül tisztázhatják. Hozzátette, ez a munka még zajlik, de hamarosan eljuthatnak a ratifikációig és a honvédelmi miniszter úgy látja, Magyarország semmi esetre sem az utolsó lesz ebben a sorban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról is beszélt, hogy Norvégia azért is különösen fontos partnere Magyarország, mert nemsokár már egy amerikai-norvég NASAMS nevű légvédelmi rendszer védi majd hazánk légterét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés