Hirdetés

Mire készülnek Orbánék? Kamikaze drónokat vásárol Magyarország

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A hírt a honvédelmi tárca jelentette be.

Magyarország kamikaze drónoknak is nevezett cirkáló lőszerekkel fejleszti haderejét - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A tácavezető kiemelte, hogy lendületesen halad a magyar haderőfejlesztés, ezen belül az eszközfejlesztés.

A magyar haderő teljes átfegyverzéséről lehet beszélni, az elmúlt 6-8 évben beindult folyamat eredményeképpen az elavult szovjet technológia maradékát cserélik le újra. A magyar haderőfejlesztés európai, azon belül is német-francia irányultságot vett. 2021-ben az Egyesült Államokat megelőzve Magyarország volt a német hadiipar legfőbb vásárlója, tavaly pedig - mintegy egymilliárd euróval - a második legnagyobb Ukrajna után

- fogalmazott a miniszter, majd hozzátette: folytatódik a honvédség eszközoldali fejlesztése is. Mint mondta, Magyarország az orosz-ukrán háború katonai tanulságai alapján hozott döntést egy újabb csúcstechnológiás, izraeli technológián alapuló német-izraeli koprodukcióban gyártott eszköz, az úgynevezett cirkáló rakéták beszerzéséről - írja az Infostart.

Magyarország a Rheinmetall - UVision konglomerátummal vásárol nagyon modern, nagy pontosságú csapásmérő képességgel rendelkező, célpont híján visszavonható drónokat.

Szalay-Bobrovniczky elmondása szerint területvédelmi komponenssel egészítik ki a hivatásos haderőt, így nemcsak a támaszpontszerűen  jelen lévő high-tech eszközökkel felszerelt hivatásos katonák fogják az országot védeni, hanem az országban kapillárisszerűen, minden egyes járásban jelen lévő tartalékosokkal a háttérobjektumok védelmével foglalkozó komponens is létrejön.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés