Hirdetés

Holtan találták az orosz oligarchát és a családját Moszkvában

 portré

Frissítés! A Kreml egykori tisztviselőjét, Vlagyiszlav Avajev multimilliomost feleségével és lányával együtt találták holtan egy moszkvai lakásban. A család sofőre áll a háttérben. Ő ejtette teherbe a milliárdos feleségét.

Mindhármukat agyonlőtték. Avajevre, állapotos feleségére, Jelenára, valamint 13 éves lányukra, Mariára a család idősebb lánya, Anasztázia talált rá a 14. emeleti, belülről lezárt luxuslakásban. Anasztáziát édesapja sofőrje hívta, mert aggódni kezdett, amikor senki sem nyitott ajtót.

A férfi magas beosztású ügyvezetőként dolgozott a Gazprombanknál. A cég kulcsfontosságú szerepet játszott Putyin gázprogramjában, abban a rubeles átállásban, amellyel az oroszok a nyugati szankciókra próbáltak visszaütni.

A hírszerzés nyomozásba kezdett, az első jelentések szerint kettős gyilkosság és öngyilkosság történt. Egy szemtanú ezt mondta: „Három lövést hallottam és kiabálást, egy nő sikoltozott…Kinéztem az ablakon, azt hittem, tűzijáték… Kiderült, hogy nem, anyám azt mondta, hogy biztosan lövések.” Egy másik szomszéd hozzátette: " Talán a szankciók miatt volt – mindenki depressziós, vannak, akik hajlandóak szélsőségesen reagálni." - számol be az esetről a Mirror.

A családhoz közelálló források szerint a házaspár már egy ideje rosszul élt. Mert kiderült, hogy a milliárdos feleségét Avajev sofőrje ejtette teherbe. A két kiskorú lány felügyeleti jogán se tudtak megeggyezni.

A rendőrség nyomozásba kezdett a háromgyermekes apa halála ügyében. Avajev ukrajnai olajból és gázból szerezte hatalmas vagyonát, mielőtt ingatlancéget alapított volna az Egyesült Királyságban.

(Nyitókép: social media/ EAST2WEST NEWS)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés