Hirdetés

Vérfagyasztó mire készült ez a férfi: Kitervelte a népszerű műsorvezető elrablását és megölését

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A gyanúsított, Gavin Plumb már őrizetben van.

Vádat emeltek egy 36 éves brit férfi ellen, aki Holly Willoughby, az ITV This Morning című műsor házigazdájának az elrablására és meggyilkolására készült. 

A 42 éves televíziós személyiség csütörtökön bár még bement a munkahelyére, de nem sokkal később haza is tért, a londoni otthonát pedig rendőrök őrzik azóta is – adta hírül a The Guardian.

Pénteken az essexi rendőrség közölte, hogy a harlowi Potters Fieldben élő 35 éves Gavin Plumbot emberrablásra és gyilkosságra való előkészülettel vádolják. A gyanúsított már őrizetben van, pénteken állították a chelmsfordi bíróság elé.

Rob Kirby nyomozó elmondta, hogy „ez egy rendkívül gyors ütemű nyomozás volt, amelyben számos rendőr dolgozott egész éjszaka annak érdekében, hogy megoldják az ügyet és bizonyítékokat találjanak”.

„Minden áldozat védelme elsődleges fontosságú, és a nyomozás előrehaladtával továbbra is ezt helyezzük előtérbe” – tette hozzá Kirby.

Plumb a hírek szerint személyesen nem ismerte Willoughby-t. A This Morning című műsor készítői csütörtök reggel értesültek az állítólagos veszélyről, majd a műsorvezetőnő nem sokkal később úgy döntött, hogy inkább nem ül a kamerák elé, aznap Alison Hammond helyettesítette.

Az ITV csatorna szóvivője is megszólalt az esettel kapcsolatban és úgy fogalmazott, hogy „a veszély híre hatalmas sokként ért mindenkit a műsornál”, majd hozzátette, hogy „minden tőlünk telhetőt megteszünk Holly és családja támogatásáért ebben a hitetetlenül nehéz időszakban”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés