Hirdetés

Pokoli a hőség, vízkorlátozást kellett elrendelni ezekben az országrészekben

Nap Híre portré Nap Híre

Elérte Olaszországot a hőhullám, van, ahol folyamatosan 40 fok körüli a hőmérséklet.

Nagy a forróság Olaszország középső és északi részén, és a rendkívüli szárazság miatt Liguria és Szicília területén is vízkorlátozást vezettek be csütörtöktől. A legmagasabb hőmérsékletet az utóbbi huszonnégy órában Piemont tartományban, Nizza Monferrato városában mérték, ahol a hőmérő higanyszála elérte a 40,3 Celsius-fokot - írja az MTI.

Csütörtökön 17, pénteken 19 nagyobb városban számít érvényesnek a legmagasabb fokozatú, vörös színű hőségriadó. Negyvenfokos meleget várnak mások mellett Firenze, Prato, Arezzo, Bologna, Mantova, Alessandria, Milánó, Padova, Róma és az alpesi Bolzano városában, valamint Szardínia és Szicília szigetén. A hőmérséklet éjszaka sem csökken jelentősen harminc fok alá.

Szombattól gyengül Néró

Hivatkozás másolása

Az idei nyár utolsó hőhullámát Néró császárról neveztek el, és az előrejelzések szerint szombattól csökken az ereje. Az afrikai Szahara sivatag térségéből érkezett forróságot a Nagy-Britannia felőli hűvösebb levegő váltja fel: a csapadékot és viharokat hozó új időjárási frontot az olasz meteorológusok Néró római császár második feleségéről Poppeának keresztelték el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés