Hirdetés

“A legbénább egyházi személy én vagyok” - vallja Hodász András

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Hodász András interjút adott a korábbi bántalmazásáról és az egyházból való távozásáról is.

Hodász András
Hodász András MTI

Hétvégén hozta nyilvánosságra Hodász András, hogy fiatal korában ő is zaklatás áldozata lett. A pap most a Telexnek adott részletesebb interjút.

Ebben elmondta, hogy egy fiatal, népszerű pap sok fiatalt gyűjtött maga köré, a barátkozások pedig nem voltak gyanúsak senkinek sem. A hónapokig tartó szexuális zaklatásnak pedig az vetett véget, hogy a molesztáló papra “hajnalban rárúgták a rendőrök az ajtót”.

Hodász András kiemelte, hogy azért mesélte el a történetét, hogy segítsen más áldozatoknak, valamint a szülőknek és a társadalomnak is, hogy felismerhessék a gyanús jeleket és időben léphessenek.

Fontosnak tartja, hogy az áldozatok keressenek terapeutát, a szülők pedig figyeljék, hogyha a gyerek túl jóban van egy tanárral vagy edzővel, akkor beszélgessenek erről velük.

Hodász András megerősítette, hogy elhagyja a papi pályát, szerinte sokan azt hiszik, hogy “kinyírták” a politika miatt, de nem erről van szó.

Kiderült, hogy idegösszeomlást kapott, amikor a választás előtt egy, a videójából kivágott részlettel kampányolt a Fidesz, mert Hodász atya szerint nincsen meleglobbi. „Ezt nehéz elviselni” - mondta.

Tavaly ősszel már inszomniában és depresszióban szenvedett.

„Sokan mondják, hogy én kritizálom az egyházat, de én szeretem az egyházat, minden bénasága ellenére, és a legbénább egyházi személy én vagyok” - fogalmazott Hodász András.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés