Hirdetés

Megdöbbentő vallomás a híres magyar paptól: őt is molesztálták

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Hodász András atya most fedte fel, hogy kamaszkorában zaklatta egy pap.

Hodász András
Hodász András MTI/Komka Péter

Az ügy előzménye, hogy héten ítélték el Pető Attilát, akit 13 éves korában molesztált egy pap. A férfi felnőttként azt szerette volna elérni, hogy az egyház ismerje el az igazát és tájékoztassák a vizsgálat menetéről, de ezek nem történtek meg. Pető Attila személyes és telefonon is többször megkereste az érintett egyházi vezetőket, akik végül zaklatás miatt feljelentették őt.

Ezzel kapcsolatban a híres pap, Hodász András - akit egyébként a saját kérésére fél éve mentettek fel - leírta a véleményét, személyes tapasztalatával együtt.

Írásából kiderül, hogy

magam is érintett vagyok: kamaszkoromban több alkalommal, szexuális visszaélést követtek el ellenem is.

Hodász azt is őszintén leírja, a szülei hogyan látták azt az időszakot: “Furcsának is találták, hogy olyan sokat találkozom azzal a pappal, akiről amúgy hallották is, hogy valami nincs rendben vele, és gyanúsan sok fiatal fiú van körülötte állandóan, de nem tudták, mit tehetnének. És én dühös voltam rájuk ezért a vétkes naivitásukért és a felelősséghárító tehetetlenségükért. Én gyerek voltam, ők pedig a szüleim voltak, az lett volna a dolguk, hogy mindent megtegyenek azért, hogy megvédjenek engem”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés