Hirdetés

Hivatalos jelentés: UFO-kat észleltek Kijev felett

Morvay Péter portré Morvay Péter

A Kijevi Állami Obszervatórium és Ukrán Tudományos Akadémia közös tanulmánya megállapította, hogy rendkívül megnőtt az ismeretlen eredetű repülő tárgyak észlelése Ukrajna felett.

Különösen a főváros, Kijev körzetében figyeltek meg különös UFO-kat.

A tanulmány nem foglalkozik konkrétan a háborúval, de az Egyesült Államokban a Pentagon már elismerte, hogy egyes azonosítatlan repülő tárgyak mögött külföldi hadseregek, konkrétan Kína és Oroszország fejlett technológiája lehet, ez azonban nem magyarázatot minden észlelésre.

A ukrán tudományos jelentés megerősíti az amerikai dokumentumot.

„Mindenhol látjuk őket. Sok olyan objektumot figyelünk meg, amelyek természete nem egyértelmű.”

A tanulmány leírja az UFO-k egy sajátos típusát, amelyet a kutatók „fantomoknak” neveznek. Ezek „teljesen fekete objektumok, amelyek nem bocsátanak ki fényt és elnyelik a rájuk eső összes sugárzást”.

A kutatók azt is megfigyelték, hogy az észlelt UFO-k olyan gyorsak, hogy nehéz lefényképezni őket. 

„A szem nem rögzíti az egy tizedmásodpercnél rövidebb ideig tartó jelenségeket" - áll a közleményben. "A szokásos fotó- és videofelvételek sem fogják megörökíteni az azonosítatlan légi jelenséget, ezért az ilyen észleléséhez finomhangolni kell a felszerelést: a zársebességet, a képkocka sebességet és a dinamikatartományt”.

A speciális kamerákkal megfigyelt jelenséget a tudósok két különböző kategóriába sorolták: kozmikus és fantom jelenségek. Ezek egy része nyilván rakéta, vagy más, a háborúval kapcsolatos eszköz.

De a tudósok szerint számos észlelés nem magyarázható katonai eszközökkel.

Néhány hónapja az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának jelentése megállapította, hogy az UFO-k jelentette fenyegetés „exponenciálisan” növekszik, és felszólította a Pentagont, hogy folytassa a „nem ember alkotta” UFO-k kutatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés